Populære innlegg

13 september, 2018 Publisert av roger Publisert i DSO i Odfjell, Nyheter, Ukategorisert

Litt om de siste ukers nyheter

Heisann dere.

Nå har altså høsten kommet og med den tydeligvis alt annet. Vi fikk jo for noen dager siden informasjon om at Island Innovator blir ferdig med kontrakten sin noe før tiden og at Island Drilling skal drifte den videre selv fra rundt begynnelsen av november. Deepsea Bergen skal til kai i løpet av desember før den seiler over på engelsk side og bore et hull til vinteren og Deeepsea Stavanger skal snart starte på sin ferd til Sør Afrika. Alt dette medfører at det vil få noen utfordringer angående personell da personell vil bli overført til k-poolen Vi hadde et møte med HR i går sammen med de andre foreningene angående hvordan denne kabalen skal løses. Bedriften er ganske bestemt på at dette kan og bør løses med å beholde alle i arbeid og den vanskeligste perioden blir i desember og januar, i januar skal jo DSB bemannes opp igjen etter å ha ligget til kai en måned samt at behovet på DSN øker, vi vil etter prognosen selskapet viser være i et underskudd av folk fra april av. Hva rotasjon på DSB angår vil vi prøve å overbevise selskapet om at det er best med en 2/4 rotasjon, både med tanke på å beholde den crew sammensetningen vi har i dag frem mot OMW kontrakten DSB skal inn på etter UK oppholdet og for å redusere størrelsen på k-poolen. Vi samarbeider med de andre foreningene om dette og håper at bedriften ser de samme fordelene med dette som vi.

Roger Skåtøy