Populære innlegg

Arkiv

De samarbeidende organisasjone

7 april, 2017 Publisert av roger
  De samarbeidende organisasjoner (DSO) er en sammenslutning mellom Det norske maskinistforbund (DNMF) og Norsk Sjøoffisersforbund (NSOF), opprettet spesielt for å ivareta lønn og arbeidsvilkår for ansatte i sertifikatpliktige stillinger i oljenæringen Les mer»

Omfanget av nedbemanningen i Odfjell Drilling

12 januar, 2016 Publisert av roger
Vi har no gått igjennom listene over personell som ble fremlagt for oss. Det er tydelig at bedriften har gått etter bedriftsansiennitet i denne prosessen, vi har ikke noe å utsette på dette da dette er innenfor hovedavtalens rammer. Totalt av de 230 personene som vil bli omfattet av oppsigelsen er det 10 DSO medlemmer, samt […] Les mer»

Låneforsikring

11 september, 2015 Publisert av roger
Det er i sammenheng med den siste tids usikkerhet i markedet og permitteringer blitt spørsmål om låneforsikringer. Dette er en forsikring som sikrer deg på den måten at den betaler renter/avdrag på lånet ditt om du blir permittert, oppsagt eller ufør. Hvor mye den utbetaler og hvor lenge den gjør det kommer an på hvilken […] Les mer»

Odfjell får riggjobb på Maria verdt 1,5 milliarder

11 september, 2015 Publisert av roger
Wintershall har tildelt Odfjell Drilling og Deepsea Stavanger riggkontrakten på Maria-feltet. Avtalen har en verdi på 175 millioner dollar og strekker seg over 574 dager, for seks brønner. Dette gir en dagrate på rundt 300.000 dollar, samme nivå som Odfjell får i Johan Sverdrup-kontrakten med Deepsea Atlantic. Avtalen har også en opsjon på ytterligere tre brønner […] Les mer»

Et lys i tunnelen

11 september, 2015 Publisert av roger
Vi fikk en gladmelding på mandag angående DSS sin kontrakt på Maria feltet, noe som gir oss enda en rigg på norsk sokkel. Når den evt. kommer nordover er det ikkje oss i DSO bekjent enda. Sammen med DSA sin Sverdrup kontrakt har vi no klart å slå kloen i de to kontraktene som var […] Les mer»

Varsel om permittering og betydelig risiko for oppsigelser offshore

4 juli, 2015 Publisert av roger
Det ble i dag publisert en artikkel med denne overskriften på Pulse. Det er ikkje til å legge skjul på at vi i Odfjell Drilling er påvirket av markedet tilstand, dog foreløbig ikkje så hardt som andre selskaper. På torsdag ble det gjennomført et møte der det ble opplyst om at Odfjell Drilling dessverre må […] Les mer»

Simen Lieungh – Vi har mest effektive riggen i Nordsjøen

4 september, 2014 Publisert av roger
Statoil fortsetter å ta grep for å presse riggratene ned, etter at de sier fra seg opsjonen for videre leie av Deepsea Atlantic.    Fra før har de terminert avtalen på Ocean Vanguard og suspendert Scarabeo 5. Forrige uke bekreftet Odfjell Drilling at Statoil ikke vil benytte opsjonen på to års leie av Deepsea Atlantic. […] Les mer»

Diamond Offshore legger ned i Norge og sier opp ansatte

20 juni, 2014 Publisert av roger
Diamond Offshore Netherlands BV (DONBV)har tilskrevet sine norske ansatte hvor selskapet forklarer at virksomheten har bestått i å drive riggen Ocean Vanguard på norsk sokkel i henhold kontrakt med Statoil. DONBV skriver videre: «Statoil besluttet den 30. mai 2014 å avslutte kontrakten med DONBV for Ocean Vanguard slik at kontraktsforholdet avsluttes i slutten av mars […] Les mer»

16 mai, 2014 Publisert av roger
Årsmøte 2014   DSO klubben i Odfjelldrilling avholder årsmøte torsdag den 12. juni på Scandic Ørnen i Bergen. Møtet starter 11.00 og slutter 17.00   Saker som medlemmer vil ta opp bees sendes til klubbleder snarest.   Da klubbleder står for valg hvert år vil det bli avholdt valg. Jeg stiller gjerne til gjenvalg, andre […] Les mer»

Arrangementer i DNMF regi vinter/vår 2014

13 januar, 2014 Publisert av roger
DNMF arranger følgende de nærmeste månedene. Forhandlingsteknikk Sted:Color Fatasy/harmony Ansvarlig:Line Leksund Rogne Kursholder:Hege-Merethe BengtssonAntall Påmeldingsfrist:20.01.2014 Fra:04.02.2014 11:00Til:06.02.2014 10:00 På forhandlingskurset vil du lære mer om forhandling og forhandlingsteknikk, foruten praktisk trening i forhandlingsprosessen. Kurset er for medlemmer og tillitsvalgte. DSO tillitsvalgtk Les mer»