Populære innlegg

Nyheter

Tillitsvalgtkonferansen 2018

27 november, 2018 Publisert av roger
Det ble i forrige uke avholdt en konferanse i Oslo for DSO tillitsvalgte, fra Odfjell var vi fire stykker som deltok. Det ble informert om hovedavtalen, tariffsystemets og protokollens oppbygging. Det ble og gått igjennom litt enkel  forhandlingsteknikk. Pensjonstrygden for sjømenn, tjeneste- og tilleggspensjoner og andre deler av pensjonsspørsmål som er aktuelle for DSO-medlemmene ble […] Les mer»

Innovator situasjonen

28 september, 2018 Publisert av roger
Vi har de siste ukene vært travelt opptatt med å få på plass en protokoll som sikrer alle som har jobbet ombord på Island Innovator videre jobb sånn at vi slipper å måtte permittere og evt si opp folk. Det har vært en langdryg og vanskelig prosess hvor alle muligheter og variabler er diskutert og […] Les mer»

Litt om de siste ukers nyheter

13 september, 2018 Publisert av roger
Heisann dere. Nå har altså høsten kommet og med den tydeligvis alt annet. Vi fikk jo for noen dager siden informasjon om at Island Innovator blir ferdig med kontrakten sin noe før tiden og at Island Drilling skal drifte den videre selv fra rundt begynnelsen av november. Deepsea Bergen skal til kai i løpet av […] Les mer»

Litt info angående bruddet i forhandlingene

29 mai, 2018 Publisert av roger
Det viser seg dessverre att me ikkje blir tatt seriøst som motpart i dei pågåande forhandlingane. Att arbeidsgiver heller ikkje respekterer att me fremdeles er i ein forhandlingssituasjon, bare forsterker inntrykket me sitt igjen med etter hoved forhandlingane. Våre krav vart ikkje vurdert seriøst, og me har ikkje fått reelle forhandlinger med arbeidsgiver omkring medlemmenes […] Les mer»

Brudd i forhandlingene

25 mai, 2018 Publisert av roger
Vi fikk klokken 0130 et siste tilbud fra arbeidsgiverne. Da ingen av våre krav var tatt til følge valgte vi å bryte forhandlingene.   Les mer»

Hovedforhandlingene er i full gang.

24 mai, 2018 Publisert av roger
Hoved forhandlingene mellom DSO, de andre arbeidstakerorganisasjonene og Norsk Rederiforbund startet i går. Vi hadde de innledende innleggene der arbeidsgiverne formaner til moderasjon og vi argumenterer for hvorfor vi skal ha vår del av kaken etter flere år med heller begredelige oppgjør. Vi var deretter inne til arbeidsgiver delegasjonen og overleverte våre krav. Forhandlingene er […] Les mer»

Årets Tariffkonfreanse

12 april, 2018 Publisert av roger
Den 10-11 april ble det avholdt tariff konferanse for DSO, konferanse bel avhold  på Gardermoen. Vi gikk igjennom de innsendte kraven og endte til slutt opp med en liste vi vil presentere for arbeidsgiverne under årets forhandlinger. Årets forhandlinger vil i år finne sted i NR’s lokaler like etter pinse. Det ble og valgt ett nytt […] Les mer»

Litt fra årsmøtet 2018

12 april, 2018 Publisert av roger
Årsmøtet ble i år avholdt i Myrkdalen, været var bra og føret fantastisk. Det var dermed duket for en bra oppladning med sosialt samvær før møtet startet. Vi var seks stykker på møtet, noe jeg mener er alt for lite, men de som var der var til gjengjeld veldig entusiastiske. Det ble diskutert rundt bordet, […] Les mer»

Romjulshilsen fra DSO klubben

29 desember, 2017 Publisert av roger
Hei alle sammen og vel overstått jul. Håper at alle har det bra og at julefeiringen har gått bra hvor enn dere har vært. Selv ble min jul tilbrakt ombord på DSB sammen med gode kolleger, og når en først ikkje skal feire hjemme med familien er jo gode kolleger og en koselig rigg det […] Les mer»

DSO tillitsvaltkonferanse

23 november, 2017 Publisert av roger
Ole-Martin og Kenneth var på årets TV konferanse i oslo, her er oppsummeringen fra konferansen.   Det var generelt god stemning blant selskapene. Det vart sjølvsagt mykje fokus på Songa og Transocean da dei fleste tilstede var frå desse selskapa. COSL var ifull sving igjen med den fjerde riggen på veg frå Kina til Norge. Jarle […] Les mer»